Ustawienia dostępności strony
większy tekst mniejszy tekst kontrast negatyw domyślne zamknijKarta zgłoszenia dziecka do stołówki szkolnej TUTAJ
Wpłaty za posiłki należy wpłacać do 15-go dnia roboczego następnego miesiąca na konto bankowe podane przez e – dziennik.
W tytule przelewu należy podać:
- imię i nazwisko ucznia,
- klasę do której uczęszcza,
- którego miesiąca dotyczy wpłata.
Wysokości wpłat za posiłki będą podawane na początku miesiąca i przekazane za pośrednictwem e-dziennika. Naliczona kwota do zapłaty będzie uwzględniać odpisy, zaległości i odsetki z poprzedniego miesiąca.
Wysokość opłat za posiłki
Zupa: 1,50 zł
II danie: 4,00 zł
Obiad: 5,50 zł
Obiady w stołówce szkolnej wydawane są na trzech przerwach: 11.30 – 11.50, 12.35 – 12.55 i 13.40 – 13.55.
Uczniowie przychodzą na obiady według harmonogramu wywieszonego na tablicy przed stołówką.
Przed wejściem do stołówki uczniowie ustawiają się i pobierają bloczek obiadowy, z którym udają się po posiłek.
Dzieci uczęszczające do świetlicy przychodzą na obiady po swoich lekcjach pod opieką wychowawców ze świetlicy.
Uczniowie kończący lekcje wcześniej niż w harmonogramie czekają aż zjedzą zaplanowani uczniowie i będzie miejsce na stołówce.
Za bezpieczeństwo uczniów w stołówce odpowiadają nauczyciele dyżurujący w czasie przerw obiadowych.
Uczniowie przed wejściem do stołówki są zobowiązani do dezynfekcji rąk.
W stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby korzystające z obiadów.
Uczniowie korzystający ze stołówki szkolnej zobowiązani są do pozostawienia kurtek w szatni, a plecaków przed salami lekcyjnymi.
Przed okienkiem, w którym wydawany jest posiłek obowiązuje kolejka jeden za drugim.
Po spożyciu obiadu brudne naczynia uczniowie odnoszą w wyznaczone miejsce, zasuwają krzesło i zostawiają po sobie porządek.
W stołówce szkolnej obowiązują zasady kulturalnego zachowania.
11.30 - klasy 4, 5 i 6a
ŚWIETLICA
SYMBOL | OPIS |
A 1 | Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne |
A 2 | Skorupiaki i produkty pochodne |
A 3 | Jaja i produkty pochodne |
A 4 | Ryby i produkty pochodne |
A 5 | Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty pochodne |
A 6 | Soja i produkty pochodne |
A 7 | Mleko i produkty pochodne |
A 8 | Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne |
A 9 | Seler i produkty pochodne |
A 10 | Nasiona sezamu i produkty pochodne |
A 11 | Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na So2 |
A 12 | Łubin i produkty pochodne |
A 13 | Mięczaki i produkty pochodne |