Ustawienia dostępności strony

większy tekst mniejszy tekst kontrast negatyw domyślne zamknij

Stołówka


ZAPISY NA OBIADY NA ROK SZKOLNY 2024/2025



  • Karty zgłoszeniowe można pobrać u Intendenta, w szatni lub pobrać ze strony internetowej.

  • Zapisy trwają do 28 czerwca 2024r.

  • Wypełnione karty można zostawić u Intendenta lub wrzucić do skrzynki znajdującej się w szatni.

  • Przy wypełnianiu karty zgłoszenia proszę podać dokładną klasę do której będzie uczęszczać dziecko od września.


Karta zgłoszenia dziecka do stołówki szkolnej TUTAJ




Płatności


Wpłaty za posiłki należy wpłacać do 15-go dnia roboczego następnego miesiąca na konto bankowe podane przez e – dziennik.

W tytule przelewu należy podać:

- imię i nazwisko ucznia,

- klasę do której uczęszcza,

- którego miesiąca dotyczy wpłata.

Wysokości wpłat za posiłki będą podawane na początku miesiąca i przekazane za pośrednictwem e-dziennika. Naliczona kwota do zapłaty będzie uwzględniać odpisy, zaległości i odsetki z poprzedniego miesiąca.

Wysokość opłat za posiłki

Zupa: 1,50 zł

II danie: 4,00 zł

Obiad: 5,50 zł

Regulamin stołówki szkolnej



  1. Obiady w stołówce szkolnej wydawane są na trzech przerwach: 11.30 – 11.50, 12.35 – 12.55 i 13.40 – 13.55.

  2. Uczniowie przychodzą na obiady według harmonogramu wywieszonego na tablicy przed stołówką.

  3. Przed wejściem do stołówki uczniowie ustawiają się i pobierają bloczek obiadowy, z którym udają się po posiłek.

  4. Dzieci uczęszczające do świetlicy przychodzą na obiady po swoich lekcjach pod opieką wychowawców ze świetlicy.

  5. Uczniowie kończący lekcje wcześniej niż w harmonogramie czekają aż zjedzą zaplanowani uczniowie i będzie miejsce na stołówce.

  6. Za bezpieczeństwo uczniów w stołówce odpowiadają nauczyciele dyżurujący w czasie przerw obiadowych.

  7. Uczniowie przed wejściem do stołówki są zobowiązani do dezynfekcji rąk.

  8. W stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby korzystające z obiadów.

  9. Uczniowie korzystający ze stołówki szkolnej zobowiązani są do pozostawienia kurtek w szatni, a plecaków przed salami lekcyjnymi.

  1. Przed okienkiem, w którym wydawany jest posiłek obowiązuje kolejka jeden za drugim.

  2. Po spożyciu obiadu brudne naczynia uczniowie odnoszą w wyznaczone miejsce, zasuwają krzesło i zostawiają po sobie porządek.

  3. W stołówce szkolnej obowiązują zasady kulturalnego zachowania.



HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW



11.30 - klasy 4, 5 i 6a


12.35 -12.55 - klasa 6b, 6c, klasy 7 i 8


ŚWIETLICA






Jadłospis

JADŁOSPIS


PIĄTEK 13.09.2024
I danie- Barszcz czerwony z ziemniakami (A1,A7,A9)
II danie – Kluski na parze z musem truskawkowym, dodatek (A1,A3,A7)



PONIEDZIAŁEK 16.09.2024
I danie – Kapuśniak (A1,A3,A9)
II danie- Ryż z musem truskawkowym, dodatek (A7)

WTOREK 17.09.2024
I danie- Rosolnik (A9)
II danie – Ziemniaki, kotlet mielony, marchew duszona, kompot, dodatek (A1,A3,A7)

ŚRODA 18.09.2024
I danie – Barszcz biały z ziemniakami i białą kiełbasą (A1,A7,A9)
II danie- Makaron w sosie śmietanowo - cukiniowym z kurczakiem, herbata (A1,A3,A7)

CZWARTEK 19.09.2024
I danie – Cebulowa z groszkiem ptysiowym (A1,A3,A7,A9)
II danie - Risotto, herbata

PIĄTEK 20.09.2024
I danie- Pomidorowa z ryżem (A7,A9)
II danie – Ziemniaki, ryba smażona, kapusta kiszona, kompot (A1,A3,A7)


PONIEDZIAŁEK 23.09.2024
I danie – Grochowa (A1,A3,A9)
II danie- Kluski leniwe, dodatek (A1,A3,A7)

WTOREK 24.09.2024
I danie – Zupa wiejska (A1,A7,A9)
II danie- Kasza bulgur, gulasz, ogórek konserwowy, kompot, dodatek (A1,A7)

ŚRODA 25.09.2024
I danie- Grysikowa (A1,A9)
II danie – Ziemniaki, kotleciki majonezowe, surówka z kapusty pekińskiej, kompot (A1,A3,A7)

CZWARTEK 26.09.2024
I danie – Krupnik (A1,A7,A9)
II danie - Makaron w sosie mięsnym, herbata, dodatek (A1,A3)

PIĄTEK 27.09.2024
I danie- Ogórkowa z ryżem (A1,A7,A9)
II danie – Ziemniaki, paluszki rybne, mizeria, kompot (A1,A3,A4,A7)


UWAGA!!! STOŁÓWKA ZASTRZEGA SOBIE, Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻLIWE ZMIANY W JADŁOSPISIE.

ALERGENY



SYMBOL

OPIS

A 1

Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne

A 2

Skorupiaki i produkty pochodne

A 3

Jaja i produkty pochodne

A 4

Ryby i produkty pochodne

A 5

Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty pochodne

A 6

Soja i produkty pochodne

A 7

Mleko i produkty pochodne

A 8

Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne

A 9

Seler i produkty pochodne

A 10

Nasiona sezamu i produkty pochodne

A 11

Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na So2

A 12

Łubin i produkty pochodne

A 13

Mięczaki i produkty pochodne