Ustawienia dostępności strony

większy tekst mniejszy tekst kontrast negatyw domyślne zamknij

Stołówka


Płatności


Wpłaty za posiłki należy wpłacać do 10-go dnia roboczego następnego miesiąca na konto bankowe podane przez e – dziennik.

W tytule przelewu należy podać:

- imię i nazwisko ucznia,

- klasę do której uczęszcza,

- którego miesiąca dotyczy wpłata.

Wysokości wpłat za posiłki będą podawane na początku miesiąca i przekazane za pośrednictwem e-dziennika. Naliczona kwota do zapłaty będzie uwzględniać odpisy, zaległości i odsetki z poprzedniego miesiąca.

Wysokość opłat za posiłki

Zupa: 1,50 zł

II danie: 4,00 zł

Obiad: 5,50 zł

Szanowni Państwo.

Informuję, że od dnia 4 listopada 2021r. zmianie uległa maksymalna stawka odsetek ustawowych za opóźnienie.

Wynosi ona: 6,75% w skali roku.







Regulamin stołówki szkolnej


  1. Obiady w stołówce szkolnej wydawane są na trzech przerwach: 11.30 – 11.50, 12.35 – 12.55 i 13.40 – 13.55.

  2. Uczniowie przychodzą na obiady według harmonogramu wywieszonego na tablicy przed stołówką.

  3. Przed wejściem do stołówki uczniowie ustawiają się i pobierają bloczek obiadowy, z którym udają się po posiłek.

  4. Dzieci uczęszczające do świetlicy przychodzą na obiady po swoich lekcjach pod opieką wychowawców ze świetlicy.

  5. Uczniowie kończący lekcje wcześniej niż w harmonogramie czekają aż zjedzą zaplanowani uczniowie i będzie miejsce na stołówce.

  6. Za bezpieczeństwo uczniów w stołówce odpowiadają nauczyciele dyżurujący w czasie przerw obiadowych.

  7. Uczniowie przed wejściem do stołówki są zobowiązani do dezynfekcji rąk.

  8. W stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby korzystające z obiadów.

  9. Uczniowie korzystający ze stołówki szkolnej zobowiązani są do pozostawienia kurtek w szatni, a plecaków przed salami lekcyjnymi.

  1. Przed okienkiem, w którym wydawany jest posiłek obowiązuje kolejka jeden za drugim.

  2. Po spożyciu obiadu brudne naczynia uczniowie odnoszą w wyznaczone miejsce, zasuwają krzesło i zostawiają po sobie porządek.

  3. W stołówce szkolnej obowiązują zasady kulturalnego zachowania.


HARMONOGRAM WYDAWANIA OBIADÓW OD 12 WRZEŚNIA




11.30 - 6A, 6B, klasy 7, 8A, 8B, 8C i 8D

11.40 - 8E,8F,8G i 8H

12.35 - klasy 4, 5A, 5B

12.45 – 5C,5D,6C,6D





Jadłospis

JADŁOSPIS


PONIEDZIAŁEK 19.09.2022

I danie- Zupa gulaszowa z chlebem (A1,A3,A7,A9)

II danie – Racuchy, woda (A1,A3,A7)


WTOREK 20.09.2022

I danie – Rosół z ryżem ( A1,A9)

II danie- Ziemniaki, potrawka z kurczaka, surówka z buraków, kompot (A1,A7,)


ŚRODA 21.09.2022

I danie – Zupa jarzynowa z makaronem ( A1,A3,A7,A9)

II danie – Ziemniaki, kotleciki majonezowe, surówka z kapusty pekińskiej, kompot (A1,A3,A7,)


CZWARTEK 22.09.2022

I danie – Barszcz biały z ziemniakami ( A1,A7,A9)

II danie- Risotto, herbata, dodatek (A1,A7)


PIĄTEK 23.09.2022

I danie – Zupa ogórkowa z ryżem (A1,A7,A9)

II danie –Ziemniaki, ryba smażona, fasolka szparagowa, kompot (A1,A3,A4, A7)


PONIEDZIAŁEK 26.09.2022

I danie- Zupa serowo-śmietanowa z groszkiem ptysiowym (A1,A3,A7,A9)

II danie – Placki ziemniaczane, herbata, dodatek (A1,A3,A7)


WTOREK 27.09.2022

I danie – Zupa koperkowa z ryżem ( A1,A9)

II danie- Ziemniaki, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, kompot, dodatek (A1,A7)


ŚRODA 28.09.2022

I danie – Rosół z makaronem ( A1,A3,A9)

II danie- Ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z pomidora, kompot (A1,A3,A7)


CZWARTEK 29.09.2022

I danie – Barszcz czerwony z ziemniakami ( A1,A7,A9)

II danie – Makaron w sosie mięsnym, herbata (A1,A3,A7,)


PIĄTEK 30.09.2022

I danie – Zupa pomidorowa z ryżem (A1,A7,A9)

II danie – Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z marchwi i jabłka, kompot ( A1,A3,A4,A7)

UWAGA!!!

STOŁÓWKA ZASTRZEGA SOBIE, Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻLIWE ZMIANY W JADŁOSPISIE.

ALERGENY


SYMBOL

OPIS

A 1

Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne

A 2

Skorupiaki i produkty pochodne

A 3

Jaja i produkty pochodne

A 4

Ryby i produkty pochodne

A 5

Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty pochodne

A 6

Soja i produkty pochodne

A 7

Mleko i produkty pochodne

A 8

Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne

A 9

Seler i produkty pochodne

A 10

Nasiona sezamu i produkty pochodne

A 11

Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na So2

A 12

Łubin i produkty pochodne

A 13

Mięczaki i produkty pochodne